Cảnh sát Thái Lan cũng công bố bức chân dung họa lại nét mặt của nghi can bị tầm nã. Cảnh sát Thái Lan nói họ ít có nguồn để tìm bắt hung thủ, ngoài chuyện hắn có mái tóc đen bùm xùm và mang kính gọng đen. Trung tướng đại diện cảnh sát Thái Lan Prawut Thayvornnsiri trong cuộc họp báo cũng thừa nhận ‘nghi can có nét giống người ngoại quốc nhưng cũng có thể do hắn đã hóa trang như thế để đánh lừa’.

An image released by the Royal Thai Police on August 19, 2015, shows a sketch of the main suspect in Monday's deadly blast, in central Bangkok, Thailand, August 19, 2015. Thai police released the sketch on Wednesday of the main suspect in the deadly bomb blast in Bangkok that killed at least 20 people, more than half of them foreigners. The sketch shows a fair-skinned man with thick, medium-length black hair, a wispy beard and black glasses. It was unclear whether the man was Thai or a foreigner.   REUTERS/Royal Thai Police/Handout via Reuters     ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.  NO SALES. THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY. AN UNPROCESSED VERSION WILL BE PROVIDED SEPARATELY.     TPX IMAGES OF THE DAY

An image released by the Royal Thai Police on August 19, 2015, shows a sketch of the main suspect in Monday’s deadly blast, in central Bangkok, Thailand, August 19, 2015. Thai police released the sketch on Wednesday of the main suspect in the deadly bomb blast in Bangkok that killed at least 20 people, more than half of them foreigners. The sketch shows a fair-skinned man with thick, medium-length black hair, a wispy beard and black glasses. It was unclear whether the man was Thai or a foreigner. REUTERS/Royal Thai Police/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS – THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO SALES. THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY. AN UNPROCESSED VERSION WILL BE PROVIDED SEPARATELY. TPX IMAGES OF THE DAY

Nghi can vụ đánh bom tại Bangkok đang bị truy nã gắt gao. Photo courtesy: Reuters
Cảnh sát Thái Lan hôm thứ tư 19/8 đã ra lệnh truy nã một ‘người ngoại quốc chưa xác định danh tánh’ vốn bỏ lại một túi đeo lưng trước khi vụ nổ xảy ra ở trung tâm Bangkok, bị ghi lại trong cuốn băng video an ninh.

Tuy cảnh sát có nói rõ chưa hẳn nghi can là một người ngoại quốc, nhưng loan báo số tiền thưởng là 1 triệu đồng baht (28,000 đô la) cho ai giúp tìm ra người này.

Số người chết trong vụ khủng bố là 20 người và số người bị thương là trên 120 người. Các viên chức Thái Lan cho hay đây là vụ khủng bố tồi tệ nhất trong lịch sử Thái Lan.

Cảnh sát Thái Lan cũng công bố bức chân dung họa lại nét mặt của nghi can bị tầm nã. Cảnh sát Thái Lan nói họ ít có nguồn để tìm bắt hung thủ, ngoài chuyện hắn có mái tóc đen bùm xùm và mang kính gọng đen.

Trung tướng đại diện cảnh sát Thái Lan Prawut Thayvornnsiri trong cuộc họp báo cũng thừa nhận ‘nghi can có nét giống người ngoại quốc nhưng cũng có thể do hắn đã hóa trang như thế để đánh lừa’.

Ngoài ra ông cũng cho là các hình ảnh ghi nhận lại cho thấy có 2 nghi can khác là tòng phạm đang đứng trước nghi can. Cảnh sát cho là đây là hành động của một nhóm hay một tổ chức, chứ không phải là việc làm của cá nhân riêng lẻ.

VuNguyen

Vu Nguyen

VuNguyen

Posted by VuNguyen

: